Tuotteet

Konesaumattu katto

Konesaumattu katto tehdään sileästä nauhapellistä. Saumaamalla peltikatteesta saadaan täysin vesitiivis ja kestävä katto. Metka-Rakennus käyttää aina saumauksen tiivisteaineena valssiöljyä. Yleensä käytetään kuumasinkittyä peltiä, joko muovipinnoitettuna tai sellaisenaan. Materiaalina voidaan käyttää myös ruostumatonta terästä, kuparia tai alumiinia.

Konesaumatun katon alusrakenteeksi tehdään joko raakaponttilaudoitus, levytys tai rakolaudoitus. Vanhan katon alusrakennetta on usein muutettava ja pintamateriaali purettava, koska konesaumattu katto vaatii alleen tasaisen alustan. Huopakatto voidaan jättää konesaumatun alle, jos siinä ei ole käytetty kolmiorimoitusta.

Konesaumattu kate toimii loivillakin katoilla. Kaltevuus voi olla 1:10, jopa 1:12.

Teemme kaikki konesaumatyöt RT- ohjetiedostojen mukaan. (mm. RT 80-10817, RT 85- 10562).

    

Profiilipeltikatot

Poimulevyissä on vain lappeen suuntainen uramuoto. Poimulevyjen alusrakenne riippuu poimujen muodosta ja levyn jäykkyydestä. Levyjen liitoksissa käytetään usein tiivistenauhoja. Osa poimulevyistä kiinnitetään saumoistaan siten, että levyyn ei jää lainkaan ruuvilävistyksiä. Lopputulos muistuttaa tällöin konesaumattua kattoa.

Muotolevyissä levyn muoto muistuttaa esimerkiksi tiilikattoa. Muotolevyjen alusrakenne määräytyy poimujen jaon mukaan. Katteen kiinnityksessä käytetään tiivisteellisiä kuumasinkittyjä ruuveja.

Profiilipeltikate sopii yleensä hyvin vanhan katon uusimiseen. Vanhan konesaumatun katteen tai huopakaton päälle voidaan uusi asentaa yleensä myös vanhaa purkamatta. Vanha rakenne on kuitenkin aina syytä tarkastaa huolellisesti.

Katso Ruukin malisto >>

      

Huopakatot

Alusrakenteen tehtävä on tuulettaa rakennuksen yläpohjaa ja poistaa siihen kertynyt kosteus. Katon pintamateriaali kiinnitetään alusrakenteeseen. Eri katemateriaalit vaativat erilaiset alusrakenteet. Saneerauskohteissa vanhan katon rakenne on hyvä lähtökohta uutta katetta suunnitellessa.

Aluskatteen tarkoitus on ohjata katteen läpi tihkuva tai alhaalta päin tuleva kondensoituva vesi pois katolta. Remonttikohteissa voidaan joskus käyttää vanhaa rakennetta aluskatteena.

Yleisimmin omakotikohteissa käytettävässä rakenteessa pintamateriaalin alle järjestetään tuuletusväli tuuletusrimoilla , jotka kiinnittävät samalla aluskatteen paikoilleen. Rimojen päälle kiinnitetään ruodelaudat pintamateriaalin vaatimalla jaolla. Tarvittaessa käytetään aluslaudoitusta tai -levytystä.

  

Julkisivu- ja ulkovuoriremontit

Teemme tarvittaessa kattourakan yhteydessä mittatilaustyönä myös rakennuksen peltiosat. Kattotoimitukseen kuuluu yleensä räystäisiin, jiireihin, päätyihin ja harjalle tulevia peltiosia sekä piippujen ja hormien katteita. Lisäksi voimme urakan yhteydessä tehdä ikkunoihin ja julkisivuihin tulevia pellityksiä.

     

Kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät

Katolla tulee päästä kulkemaan turvallisesti savupiipulle, ilmastointilaitteille ja kattoluukuille. Kun katon kaltevuus ylittää 1:8, on lumen putoaminen ihmisten päälle estettävä esim. lumiesteitä käyttämällä.

Toimitamme ja asennamme tarvittaessa kattourakan yhteydessä kaikenlaiset kattoturvatuotteet ja turvavarusteet aina tarpeen ja määräysten mukaan. Tuotteita ovat esimerkiksi kulkusilta, kattokaiteet ja kattotikkaat. Tuotteiden valinnassa on huomioitava kullekin katemateriaaleille soveltuva kiinnitys. Tarvittaessa teemme kohteeseen myös kattoluukut peltisepäntyönä.